HEPA/ULPA Testing

HEPA/ULPA - Testaus

Vuototesti

Camfil tekee kaikille Megalam-paneelien ja kattokanavamoduulien HEPA/ULPA-suodattimille vuototestin. Testi tehdään luokan 100 (M3.5) puhdasalueilla luokan 10 000 (M5.5) puhdastilassa. Kaikki testit tehdään Camfil'in ISO 9001-2000 ‑sertifioidun laatujärjestelmän valvottujen ja dokumentoitujen toimintatapojen mukaisesti. Testausmahdollisuuksia on parannettu varustamalla vuodonetsintäjärjestelmä ennen suodatinta asennettavalla laimennuslaitteistolla, joilla voidaan mitata suuria hiukkaspitoisuuksia. Sondigeometria on optimoitu siten, että saavutetaan mahdollisimman suuri pyyhkäisynopeus ja voidaan poistaa havaitsematta jääneet vuodot samalla kun otetaan isokineettisiä näytteitä. Koko suodatuspinta, myös suodatinmateriaalin ja kehyksen välinen rajapinta, pyyhkäistään limittäisillä pyyhkäisyillä. Asiakkaan toiveiden mukaan Camfil'in vakiotestiaerosoleina käytetään polystyreenilateksikiekkoja (PSL) tai Emery 3004 ‑aerosolia.

Vuodot, joiden läpivirtaus on yli viisi kertaa suodattimen normaali keskiarvo, korjataan alkoholipohjaisella silikonitiivisteellä alan standardien tai asiakkaan ohjeiden mukaisesti. Polyuretaania ja muita korjausmateriaaleja on saatavana tilauksesta.

Savutesti

Testissä vuodot paikannetaan heterogeenisen, keskitetyn öljysumun avulla. Suodatin asetetaan vaakatasoon ja öljysumun annetaan suodattua kevyesti suodattimen läpi. Tumman taustan ja oikean valaistuksen avulla vuoto voidaan havaita visuaalisesti, kun savu läpäisee suodattimen reiät. (katso yllä oleva kuvasarja, oikeanpuolimmainen kuva)

Tarkastusmerkintä

Kun suodatin on läpäissyt testin siihen laitetaan tarkastusmerkintä, josta ilmenee sarjanumero, teho MPPS -partikkeleilla sekä painehäviö testi-ilmavirralla. (katso alla oleva kuva)

Hepa filter with test label

Yhteydenotto

Ota yhteyttä helposti

Yhteystiedot
AJANKOHTAISTA

Tilaa Camfil uutiskirje