Lue koko artikkeli

PM1 Article

Esite

PM1

PM1

WHO ja EU seuraavat PM2,5- ja PM10 -luokan hiukkaspitoisuuksia ja julkaisevat tietoa siitä, miten nämä hiukkaset vaikuttavat negatiivisesti terveyteen ja kuinka ne voivat keuhkoihimme päästessään aiheuttaa hengityselin-, sydän- ja verisuonitauteja ja -kuolleisuutta.

Heikon ilmanlaadun alueilla todella terveellistä sisäilman laatua ei voida saavuttaa, elleivät ilmanvaihtojärjestelmien suodattimet pysty suodattamaan pois jo PM1 -luokan pienhiukkasia – hiukkasista kaikkein pienimpiä ja haitallisimpia.

Keuhkomme ovat PM1 -hiukkasten leikkikenttä. Sisäänhengitetyt PM1 -hiukkaset pääsevät syvälle keuhkoihimme, mistä merkittävä osa niistä pääsee kulkeutumaan hengityskalvon (keuhkoissamme oleva miljoonista pikkuruisista pusseista muodostuva kalvo, jonka kautta happi ja hiilidioksidi kulkevat keuhkoistamme elimistöömme ja takaisin) solukalvojen läpi verenkiertoon, jossa ne pääsevät vaurioittamaan verisuonia, kulkeutumaan sydän- ja verenkiertojärjestelmän kudoksiin ja mahdollisesti jopa leviämään muihin elimiin.

Pahimmillaan PM1-hiukkaset voivat myötävaikuttaa tappavien tautien (kuten sydänkohtausten, keuhkosyövän, dementian, keuhkolaajentuman, ödeeman ja muiden vakavien sairauksien) puhkeamisessa ja johtaa näin ennenaikaiseen kuolemaan.


Nykyaikainen PM1-suodatus

Suodattimet ovat ilmanvaihtojärjestelmien todellisia työmyyriä. Nykyiset F7-suodattimet pystyvät suodattamaan jopa PM1 -hiukkasia (tyyppisesti 50–75 % hiukkasista).

Koska suodattimet vaikuttavat merkittävästi sisäilman laatuun, jatkossa on entistä tärkeämpää valita oikea ja tehokas suodatin, joka selviytyy halutun hiukkasluokan epäpuhtauksista.

Oikean suodatusteholuokan lisäksi tuotteita valittaessa pitää ottaa huomioon muita tärkeitä ominaisuuksia, kuten pitkä käyttöikä, pieni painehäviö ja alhainen energiankulutus. Camfilin suodattimet tunnetaan energiatehokkuudestaan; tuhannet asiakastutkimukset ovat osoittaneet, että niiden avulla voidaan säästää useita kilowattitunteja energiaa.

Kun rakennuksen omistaja ostaa Camfilin kaltaisen, hyvän sisäilmanlaadun takaavan laatusuodattimen, hän hyötyy myös suodatusratkaisun alhaisista kokonaiskäyttökustannuksista.

Lue koko artikkeli täältä

Yhteydenotto

Ota yhteyttä helposti

Yhteystiedot
More about PM1

Take a Breath

It is our responsibility to support these global initiatives that will allow you to Take a Breath with total confidence. Our mission with the Take a Breath campaign is to create interest, provide information and raise awareness about indoor and outdoor air pollution.

Read more >>

AJANKOHTAISTA

Tilaa Camfil uutiskirje