Productivity

Tuottavuus

Puhdas ilma on näkymätön tuote, sen vaikutuksia ei näe paljaalla silmällä. Vasta viime vuosina tutkimukset ovat selvästi todistaneet yhteyden hyvän sisäilmanlaadun ja työntekijöiden tehokkuuden välillä.

1980-luvun Sick Building -oireyhtymästä on tullut yleisnimitys päänsärylle, silmien ja nenän ärsytykselle, väsymykselle sekä muille oireille, jotka voidaan yhdistää tietyssä talossa tai huoneessa vietettyyn aikaan. Rakennukseen liittyvällä sairaudella tarkoitetaan erityistä, diagnosoitavissa olevaa sairautta, jonka syy voidaan jäljittää tiettyyn taloon tai huoneeseen. Legioonalaistauti on esimerkki tämäntyyppisestä sairaudesta. 1990-luvulla työtehoa alettiin tutkimaan ja mittaamaan laajasti kouluissa ja toimistorakennuksissa. Nämä tutkimukset osoittivat, että hyvä ilmanvaihtojärjestelmä voi nostaa työtehoa jopa 10% ja vähentää sairauksista johtuvia poissaoloja. Todisteet ilman epäpuhtauksien haitallisuudesta ovat tehneet hyvän sisäilman tarjoamisesta välttämättömän työperäisten sairauksien ehkäisemiseksi, työtehon nostamiseksi ja kiinteistöjen kokonaishyötyjen takaamiseksi.

Viime vuosina ilman epäpuhtauksista on tullut myös julkisen terveydenhuollon asia. Epäpuhtauksien on huomattu olevan ennenaikaisten kuolemien-, sekä sydän- ja keuhkosairauksien aiheuttaja. Ilman epäpuhtaudet aiheuttavat pelkästään Euroopassa 310,000 ennenaikaista kuolemaa ja ne ovat kasvava uhka nopean talouskasvun alueilla.

Lue lisää:

Lontoon toimistokokeilu

Yhteydenotto

Ota yhteyttä helposti

Yhteystiedot
AJANKOHTAISTA

Tilaa Camfil uutiskirje