Suodatintekniikkaa

Ilmansuodattimet ovat yleensä fyysisesti yksinkertaisia mutta teknisesti monimutkaisia tuotteita. Riippumatta siitä, onko kyseessä hiukkas- vai kaasusuodatin, laite tarvitsee monimutkaisen mekanismiketjun voidakseen täyttää tehtävänsä. Yleensä useita näistä mekanismeista tarvitaan samanaikaisesti.

Monia uusia teknisiä menetelmiä on käytetty parantamaan ilmansuodattimien laatua sekä suorituskykyä ja jonkin verran myös alentamaan kustannuksia. Suurimmat edistysaskeleet on otettu suodatinmateriaalin painehäviön pienentämisessä ja biologisten epäpuhtauksien poistossa. On tärkeää miettiä, onko uusien tekniikoiden käyttö ilmansuodattimissa tarpeellista ja tarkoituksenmukaista. Usein näin on, mutta ei aina. Esimerkiksi ioni-ilmanpuhdistimet tuottavat sivutuotteita, jotka voivat vahingoittaa ihmisiä ja ympäristöä

Tämä osa on yleiskatsaus ilmansuodatustekniikkaan, jota voi soveltaa käytännön ratkaisuissa. Kaikkien ilmansuodatintutkijoiden päämääränä on luoda suodatin, joka puhdistaa ilman 100-prosenttisesti, ei aiheuta painehäviötä eikä tuota sivutuotteita.

Energian säästäminen

Suodatintestaus

Kestävä kehitys

Kestävän kehityksen toteuttaminen käytännössä vaikuttaa paljon tulevaisuuteemme. Vuonna 2009 Camf...

Lue lisää

Sisäilman laatu (IAQ)

Sisäilmanlaadulla tarkoitetaan yleisesti rakennuksen sisällä olevan ilman hiukkas-, aerosoli- ja...

Lue lisää

Suodatusmekanismit

Mekaaninen ilmansuodatin poistaa partikkeleita ilmavirrasta, koska partikkelit koskevat...

Lue lisää
Yhteydenotto

Ota yhteyttä helposti

Yhteystiedot
AJANKOHTAISTA

Tilaa Camfil uutiskirje