Museot ja arkistot

Vääränlaiset olosuhteet voivat aiheuttaa korvaamattomia vahinkoja herkille museoesineille. Tärkeitä parametreja ovat muun muassa lämpötila, suhteellinen ilmankosteus, valo ja valaistus, hiukkasepäpuhtaudet (pöly), molekyyliepäpuhtaudet (kaasut) sekä mahdolliset tuhoeläimet.

Molekyylisuodatus on kustannustehokas menetelmä estää haitallisia kaasumaisia epäpuhtauksia turmelemasta museoiden mittaamattomien arvokkaita esineitä sekä eliminoida arkistojen ja kirjastojen dokumenttien tärveltyminen. Useimmat maailman kuuluisimmat museot käyttävät Camfil'in suodattimia siksi, että myös tulevat sukupolvet voisivat nauttia arvokkaista taideaarteista.

Tukipalvelut

Camfil tarjoaa laaja-alaiset tukipalvelut, joilla varmistetaan, että käyttäjät saavat maksimaalisen hyödyn molekyylisuodatusjärjestelmistään. Useita vaihtoehtoja on tarjolla riippuen suodatettavien molekyylien laadusta, määrästä, suojattavan kohteen laadusta ja ilmanvaihtojärjestelmästä riippuen. Erityisen tärkeää on saada varmuus ilmanlaadun säilymisestä riittävän hyvänä ja ennakoida ilmansuodattimen tehokas käyttöikä ennen kuin suodatusteho putoaa tai häviää kokonaan.

Testaus

Camfil:lla on käytössään ainutlaatuinen molekyylisuodatuslaboratorio, missä pystytään testaamaan täysikokoisia suodattimia erilaisissa käyttölämpötiloissa ja -kosteuksissa, jotta voimme matkia oikeita käyttöolosuhteita. Testisuodattimet pystytään altistamaan myös erilaisille kaasuille ja höyryille. Tarkat ilmaisimet ennen suodatinta ja sen jälkeen antavat luotettavan tuloksen suodattimen toimivuudesta sekä elinkaarikustannuksista (LCC).

Museums segment brochure
Segmenttiesite

Yhteydenotto

Ota yhteyttä helposti

Yhteystiedot
AJANKOHTAISTA

Tilaa Camfil uutiskirje

userNames: