Mikä ero on raikkaalla ja puhtaalla, raikkaalla ilmalla?

IAQ Trosa

Luennoitsijoina toimivat professori Lidia Morawska, professori Bertil Forsberg, professori Magnus Svartengren, apulaisprofessori Per Gerde, tohtori Britta Permats, sisäilman laadun asiantuntija Anders Hedström ja suodatuksen asiantuntija Ulf Johansson. 

Luennot olivat:

  • "Teknologioiden kehittyminen ja niiden vaikutus sisäilman laatuun" - professori Lidia Morawska, Maailman terveysjärjestön (WHO) neuvonantaja
  • "Pienhiukkasten haittavaikutukset raskaudesta ja syntymästä kognitiiviseen ikääntymiseen ja dementiaan - viimeaikaiset havainnot" - professori Bertil Forsberg
  • "Puhdasta ilmaa - kyllä! Mutta miten epäpuhtaudet saadaan takaisin turtkimuspöydälle ja korjattua pois?" - apulaisprofessori Per Gerde
  • "Tulevaisuutemme - koulujen ilmanvaihto" - tohtori Britta Permats
  • "Ilmansuodatus - lähitulevaisuus" - Ulf Johansson, suodatuksen asiantuntija
  • "Sisäilman laadun historia" - Anders Hedström, sisäilmanlaadun asiantuntija

Luennot käsittelivät laajasti eri aiheita, kuten ilmanlaadun seuranta-antureita, ilmansaasteiden vaikutusta kehoon, koulujen, metrojen ja tunneleiden ilmanlaatua, energiansäästö vastaan terveys -teemaa sekä tutkimus- ja testausmahdollisuuksia. Yleisö osallistui avoimiin keskusteluihin vastaamalla luennoitsijoiden kiperiin kysymyksiin. Foorumin aikana ideoitiin ja keskusteltiin ajatuksesta, että puhdas ilma on ihmisoikeus, aivan kuten puhdas vesikin.

"Puhdas ilma on tärkeä minulle, koska se tekee ympäristöstä mukavan", sanoi Morawska. "Mutta on myös tärkeää saada ammatillista tietämystä siitä, mitä saastunut ilma aiheuttaa."

Viimeisenä tuntina käytiin avoin paneelikeskustelu, jonka aikana kaikki luennoitsijat kerääntyivät lavalle ja vastasivat yhdessä yleisön kysymyksiin.

"Paneelikeskustelussa käsiteltiin sisäilmanlaatuun liittyviä faktoja ja lopputulema oli, että PM1-hiukkasten ja syöpäriskin välinen yhteys on selvä", sanoi Hedström. "Paneeli kyseenalaisti myös sisäilmanlaatuun liittyvän lainsäädännön ja keskusteli siitä, mitkä suositukset ovat realistisia. Professori Morawska ajantasaisti yleisön Maailman terveysjärjestössä käytävistä keskusteluista ja siitä, että seuraava vaihe on painostaa poliitikkoja."

Tähän päättyi konferenssi, jossa ei säästelty puheenvuoroja. Jokainen osallistuja on nyt valmis astumaan esiin ja puhumaan ilman vallankumouksen puolesta. Toivotaan, että foorumista tulee ainakin lähes vuosittainen tapahtuma.

Yhteydenotto

Ota yhteyttä helposti

Yhteystiedot
AJANKOHTAISTA

Tilaa Camfil uutiskirje

userNames:
clock

Tilaa Camfilin tärkeimmät tiedotteet!

Tilaa Camfil uutiset ja päivitykset suoraan sähköpostiisi.
Se kestää alle minuutin.

Mikäli muutat mielesi, voit perua tilauksesi yhdellä napsautuksella.

clock

Haluatko muita oleellisia tiedotteita?

Kerro meille lisää itsestäsi ja kiinnostuksen kohteistasi napsauttamalla päivitys painiketta alla.

Kaikkia tietoja käytetään ainoastaan Camfil uutisten ja tuotetietojen lähettämiseen Sinulle.

Päivitä nytPäivitän tietoni myöhemmin
spinner

Kiitos!

Olet nyt rekisteröitynyt!

close